خطا
۰/۸۷
۵
کل
نتایج حاصل از مرحله تأییدی آزمایش MPN نشان می دهد باکتری های مشخص شده در ساقه خشک شده در مرحله احتمالی کلی فرم مدفوعی می باشند چراکه در آنالیز مربوط به مرحله تأییدی اثر تیمار های آبیاری بر میزان باکتری های کلی فرم مدفوعی در ساقه خشک شده معنادار شده است.
مقایسه میانگین اثر کیفیت های آبیاری روی باکتری های کلی فرم مدفوعی ساقه خشک شده و مغز ساقه در شکل ۳- ۲۲ ارائه شده است. تعداد باکتری های کلی فرم برای نمونه های ساقه خشک شده سورگوم، تفاوت معنی داری برای دو تیمار آبیاری با فاضلاب خام و تصفیه شده داشتند.تعداد باکتری های کلی فرم برای نمونه های مغز ساقه سورگوم، تفاوت معنی داری برای دو تیمار آبیاری با فاضلاب خام و تصفیه شده نداشتند.
شکل ۳-۲۲ مقایسه تعداد باکتری های کلی فرم در ۱۰۰ میلی لیتر نمونه های ساقه خشک شده و مغز ساقه سورگوم شیرین تحت اثر دو کیفیت آب آبیاری. میانگین ها دارای حروف مشترک ،بر اساس آزمون چند دامنه ای دانکن در سطح احتمال۰۵/۰اختلاف معنی داری ندارند.
۳-۳-۳- نتایج مربوط به مرحله تکمیلی آزمایش MPN کلی فرم در گیاه سورگوم:
همانطور که در مرحله تأییدی ملاحظه گردید در برگ ضدعفونی نشده و ساقه خشک شده گیاه سورگوم تعداد باکتری های کلی فرم مدفوعی صفر نبوده است چراکه در لوله های برلیان گرینت تولید گاز و کدورت شده بود. اما مشاهده شد که باکتری های موجود در برگ ضدعفونی شده غیر مدفوعی بوده است چرا که تعداد باکتری های کلی فرم مدفوعی صفر بود و در لوله های برلیان گرینت( BGLB) نتیجه آزمایش منفی بود.
همچنین کشت نمونه های تأییدی به لحاظ وجود کلی فرم مدفوعی بر روی محیطEMB، نشان دهنده وجود کلی فرم هایی از قبیلKlebsiella، E.coli و Enterobacter بود( شکل ۳- ۲۳).
شکل ۳- ۲۳ تصاویر مربوط به کلی فرم های موجود در ساقه خشک شده( راست) و برگ ضدعفونی نشده(چپ)
برای تأیید نهایی، از کلنی های رشد کرده بر روی لوله حاوی آگار شیبدار ، اسلاید تهیه نموده و به روش گرم رنگ آمیزی شد. مشاهده باسیل های گرم منفی بدون اسپور مطابق شکل ۳-۲۴ دلیل بر وجود کلی فرمها و مثبت بودن نتیجه آزمایش است.
شکل ۳- ۲۴ تصویر مربوط به کلی فرم ها در نمونه های ساقه خشک شده و برگ ضدعفونی نشده
۳-۴- نتایج مربوط به تعداد باکتری های کلی فرم کل در خاک های کشت سورگوم:
۳-۴-۱- نتایج مربوط به تعداد احتمالی کلیفرم کل در آزمایش MPN در خاک آزمایش:
بر اساس جدول ۳- ۴۱ گروه های تیماری تأثیر معنی داری روی تعداد باکتری کلی فرم کل موجود در خاک داشتند.
جدول ۳- ۴۱ تحلیل واریانس میزان باکتری های کلی فرم کل در خاک بعد از برداشت و خاک قبل از کشت
متغیر وابسته: میزان باکتری های کلی فرم کل در خاک بعد از برداشت و خاک قبل از کشت
Pr>F
F
میانگین مربعات
مجموع مربعات
درجه آزادی
منبع تغییرات
**۰۰۵/۰
۷۱/۳۱
۷۲۳۸/۱
۷۲۳۸/۱
۱
تیمار